Aquest passat dimecres 17 d’octubre el Conseller d’Interior Hble. Sr. Miquel Buch i Moya va comparèixer al Parlament de Catalunya per explicar els fets ocorreguts el passat 29 de setembre i 1 d’octubre de 2018.

Al marge de les explicacions i dades que va donar davant la resta de grups parlamentaris i dels representants de les organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d’esquadra, des del sindicat SME fem les següents consideracions:

 • Agraïm que fos el propi Conseller qui a petició pròpia, hagués comparegut al Parlament de Catalunya per explicar aquells fets.
 • Tot i les explicacions polítiques que va donar on es pretenia justificar la manera com es va actuar, hi ha alguns fets objectius que en tot cas, des d’aquest sindicat no volem que es repeteixin:
 1. Previsió: El dispositiu no es va dimensionar suficientment a la realitat que qualsevol persona podia preveure que hi hauria. Això va suposar posar en perill la integritat física dels agents i ciutadans i a més va comprometre el propi manteniment de l’ordre públic que precisament era el que s’havia d’assegurar.
 2. Les ordres de dispersió de manifestants: Aquestes es van demanar reiterades vegades per part dels comandaments policials. Els comanaments del dispositiu, eren els qui realment tenien els coneixements en seguretat i en manteniment d’ordre públic. Malauradament, aquestes ordres van arribar tard per part de l’autoritat Governativa, sense tenir en compte les indicacions que per part dels experts policials s’estaven donant.
  Una vegada més, es va comprometre la integritat física dels agents i ciutadans i el propi manteniment de l’ordre públic que precisament era el que s’havia d’assegurar.
 1. Reconeixement, recolzament i defensa a la tasca policial: És massa freqüent que entre qui ostenta el càrrec de Conseller, no es senti una veu pública, clara i unànime de reconeixement i de defensa a la tasca policial dels mossos d’esquadra davant dels mitjans de comunicació i premsa.
  Aquesta ocasió, no en va ser l’excepció. En les diferents rodes de premsa que es van fer en aquelles dues jornades, les mostres de reconeixement, recolzament i defensa de la tasca policial, no van existir.
  Curiosament en aquesta compareixença d’aquest dimecres al Parlament de Catalunya, han estat nombroses les vegades que el Conseller ha reconegut i agraït la gran feina dels mossos en aquelles jornades.
  Aquest agraïment, encara que tard, ens enorgulleix sobretot pel bé de tothom que formem part dels mossos.

 

Com a representants que som de tots els treballadors de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra, trobem a faltar que aquestes declaracions de reconeixement i agraïment, no es produeixin en les entrevistes i compareixences en rodes de premsa o diferents mitjans de comunicació.

Desprès de temps d’esforços i sacrificis de tot tipus, el col·lectiu s’ho mereix!

 

Sempre Moss@s Esquadra

 

Descarrega’t el PDF: DIMECRES 17 OCTUBRE. COMPAREIXENÇA DEL CONSELLER AL PARLAMENT