Avui hem tingut reunió amb el Director General de la Policia i el Comissari en cap. En aquesta reunió el Comissari ha reconegut als sindicats que el dispositiu va ser insuficient per la informació prèvia que tenien. Va fallar.

El director General ha dit que no es va entendre bé quan va dir que “els agents de seguretat ciutadana formaven part del dispositiu”, que volia dir que “es van afegir al mateix”. També ha dit que en aquesta reunió és on tocava “reconèixer la feina i professionalitat dels mossos que van treballar dissabte dia 29 a la manifestació de Jusapol a Barcelona i el dia 1, amb tot el que va passar”. Ho diu aquí però no ho diu públicament, que és on cal i és necessari ara mateix. I és el que esperem d’un director General. A la roda de premsa d’ahir el Director General no va saber explicar la veritat. Es van negar evidències que hem denunciat públicament. Són aquestes:

– El volum d’agents pel dia 1 era el mateix que el de qualsevol altre dia. Brimo va fer el seu horari normal, Arro, usc… qui estava de festa, seguia de festa. Qui entrava de tardes, entrava de tardes. I així quasi TOTHOM. Ordre públic inclòs.

A la tarda a Barcelona, per cobrir TOT, manifestació de 180.000 persones, protegir Parlament, Via Laietana comissaria de Policia Nacional, etcètera, hi havia, sumant ARRO i BRIMO, un màxim de 20 equips, entre els dos. Els 90 equips que va dir el DG, déu ser sumant tots els torns del dia i de tota Catalunya junts.

– El DG ha reconegut que no es va expressar bé quan va dir que els agents de seguretat Ciutadana formaven part del dispositiu. Que volia dir que “es van afegir”. Recordem que de TOTES les Comissaries de Barcelona van anar patrulles al Parlament (i amb urgència), deixant els seus districtes amb només una o dues patrulles.

– Lamentable el que va dir el comandament Sr. Oliva a la roda de premsa, que amagar-se dins del Parlament va ser “una nueva tàctica policial”… També es va insinuar a Brimo que ho fes a Via Laietana, i no ho van fer. Va ser una ordre temerària, que no pot marcar un precedent de cap de les maneres, no es pot tornar a repetir. Mai. Desconeixem d’on treu aquesta tècnica policial que la resta ni sabem ni entenem.

– No es pot tornar a tindre companys de brimo o arro exposats durant hores a llançaments a curta distància de tot tipus d’objectes i pintures. Com que comandaments amb gran experiència demanin actuar i sempre es digui que no, fins que ja és inevitable. I resultin ferits tants companys. Demanem que es deixi actuar segons criteri policial, que no hi hagi intrusió política en decisions on la seguretat dels mossos està en risc.

Esperem que el Director General rectifiqui públicament tot allò que no va saber explicar i nosaltres hem denunciat. Sí, va haver-hi improvisació, sí, el dispositiu va fallar i molt. I reconegui públicament el que ens ha dit a la reunió. “Reconèixer la bona feina i professionalitat dels mossos actuants dissabte a Barcelona i el dia 1”.

Per tot això sumat, demanem explicacions al Conseller Buch. Sol·licitarem que es faci Consell de la Policia amb caràcter extraordinari. És el màxim responsable i no pot estar en silenci per molt que hagi dit que donarà explicacions al Parlament. Volem que s’expliqui davant del seu Cos, on toca, al Consell de la Policia.

Una vegada mes, reconeixem la gran tasca que tots els companys fan aquests dies donant un plus extra de professionalitat.

 

Descarrega’t el PDF: EXPLIQUEM LA VERITAT. NO S’AMAGUI CONSELLER!!!