A l’esmentada reunió periòdica van assistir els caps de la RPGI, caps administració i representants sindicals.

Us fem un resum dels punts més importants tractats:

 • Adequació menjador ART Girona a les necessitats actuals. Aquest tema surt en cada reunió i no hi ha novetats. No hi ha actualment cap previsió d’ampliació.
 • Dependències CD Lloret de Mar. S’està pendent del departament d’infraestructures, d’una reforma important de les dependències. Es troben aturades i sense dates per realitzar-les.
 • Reforma comissaria de Banyoles i nova comissaria a la Jonquera. La previsió es que les obres es licitin a finals d’octubre i es realitzin al llarg del proper any 2019.
 • Sabó desinfectant per material policial. Actualment només hi és a les ACD i no hi ha previsió de modificació. S’hauria de sol·licitar en les reunions del comitè de salut laboral.
 • Plagues a comissaries. Arnes del boix a Ripoll que entren a comissaria. És una plaga a nivell europeu, difícil de tractar i la recomanació és tenir tancat. No és pot fer gaire bé res més. Les formigues a Palafrugell ja s’han realitzat intervencions per eradicar-les.
 • ARRO. El material extraordinari ja ha estat reposat. La temperatura de l’aigua de les dutxes, que surt en cada reunió, continua igual. Sembla que canviaran els prestos per aixetes a veure si així es soluciona d’una vegada el problema. En relació a les càmeres de vigilància d’edifici ARRO, es reconeix que les càmeres no són prou bones i que quan hi hagi pressupost es miraran de canviar. També surt el canvi d’horari comunicat per whatssaps i ens diuen que els caps no ho fan servir i que en tot cas són grups whatssap de treball interns de cada equip on els agents estan voluntàriament i poden sortir quan vulguin.
  Un altre tema també és si la formació específica que reben aquests agents és suficient i adequada, ens diuen que es fa el que es pot donat atenent als serveis que tenen i els inconvenients que hi ha a Sant Climent Sescebes (climàtics, com vent i pluja… i anul·lacions formació). Exposen que de mitjana cada agent porta unes dotze hores de formació en el que va d’any, a més dels deu efectius que van realitzar durant dos setmanes el curs Taser.
 • Mancança i mal estat de cadires a la Regió. També tema que surt a cada reunió, no hi ha estoc i estan demanades amb les necessitats de principis d’any. Quan arribin, seran insuficients pel retard en distribuir-les.
 • Vehicles. No hi ha i no tenen dades de propera renovació o increment.
 • En referència a unes amenaces mitjançant carta, ens informen que una vegada analitzada l’amenaça es descarta que sigui real. Els agents ja han de tenir tota la informació.
 • 1 d’octubre. A Girona hi havia 22 equips d’ordre públic i des de CECOR tenien imatges en directe, per tant creuen que l’actuació va ser correcte i les ordres no es van demorar en el temps.
 • Servei recepció edificis. Actualment s’han donat ordres per que no hi hagi cap servei de recepció, sense el corresponent personal armat.
 • OAC Santa Caterina. Aquest servei en mantindrà i la previsió és de reforçar-lo quan sigui possible, actualment els reforços puntuals venen de Banyoles i Salt.
 • Substàncies estupefaents comissades a Santa Coloma Farners. En referència a la manca de lloc per deixar-les, ens informen que en aquesta ABP tenen dos contenidors refrigerats per aquesta comesa i que són suficients.
 • Seguretat edificis. Ens comuniquen que el proper dia 26 d’ octubre hi ha una reunió prevista a nivell del cos on es tractarà aquest tema.
 • MENAS. És un assumpte que ja s’ha institucionalitzat. És un tema més polític que policial. La DGAIA està informada en tot moment. La Fiscalia de Menors de Girona es desentén d’aquesta situació, el Síndic de Greuges s’ha interessat, però desconeixem resposta o si farà recomanacions.
  Actualment dormen a comissaria a terra i són menors que majoritàriament venen del nord d’Àfrica, que prèviament han passat per altres comunitats autònomes i els paguen bitllets perquè es desplacin a Catalunya.

 

Aquests han estat els temes més destacats a la reunió regional.

Per qualsevol dubte o ampliació de la informació ens podeu trucar i a la vegada fer-nos arribar les aportacions que considereu oportunes perquè les exposem en pròximes reunions regionals.

Sempre Moss@s Esquadra

 

Descarrega’t el PDF: REUNIÓ DELS REPRESENTANTS SINDICALS AMB ELS CAPS REGIÓ POLICIAL GIRONA 19 D’OCTUBRE DE 2018