A l’esmentada reunió periòdica van assistir els caps de la RPPO, caps administració i representants sindicals d’algunes organitzacions.

Us fem un resum dels punts presentats per aquest sindicat:

Regió en General

 • NOU CAP RPPO. (propostes, canvis, idees funcionament)
  Ens fa una breu explicació exposant d’on ve. Manifesta que de moment no hi ha intenció d’establir canvis. La Regió funciona bé i exposa que cal un temps per poder observar més en detall la situació de la regió pirinenca
 • PLA DE SEGURETAT DEPENDÈNCIES RPPO. NOVETATS.
  Es farà auditories i es donarà trasllat de les possibles deficiències. Hi ha en marxa la substitució de càmeres, enllumenat i accessos. La Comissió Tècnica de seguretat ja va rebre en el seu dia els informes enviats des del Comitè Regional de Seguretat.
 • DÈFICIT EFECTIUS GLOBAL I CONSTANT EN LA PRÀCTICA TOTALITAT DE LLOCS DE TREBALL. NOMBRE AGENTS ACTUALS RPPO.
  De fa temps que són coneixedors d’aquesta manca generalitzada. Actualment l’ocupació es troba a +7 efectius de la cobertura, que es troba actualment establerta en 390 efectius.
 • PERMISOS ASSUMPTES PERSONALS CONCEDITS % (mensual / cap de setmana)
  Manifesten que intenten donar el màxim de AP’s que poden. No obstant, tot i la insistència i repetició de la pregunta, no se’ns faciliten percentatges com si s´ha fet en altres regions.
 • ESTIU 2018. PROBLEMES AIRES CONDICIONATS COMISSARIES.
  Exposen que els problemes van ser molt puntuals produïts per avaries en dies de tempesta.
 • ACTUALITAT REVISIÓ SISTEMES CALEFACCIO, FUNCIONAMENT…
  El mateix dia de la reunió s’està posant en marxa el sistema a Vielha i s’aniran activant els sistemes de la resta de comissaries
 • REUNIONS ANTERIORS VAN INFORMAR DE LLIURAMENT DE 2n cranc
  CSUCOT a partir d’aquest mes lliurarà a GEI, ARRO i USC amb tàser. A la resta d’efectius se’ls lliurarà l’any vinent.

Puigcerdà

 • CÀMERES SEGURETAT (continua el deficient funcionament)
  S’està amb el mateix cas que altres comissaries. Hi ha una licitació i es preveu que durant l’any 2019 estigui tot arreglat i modificat.
 • PGA AGENTS. (qui els efectua, com, criteris, …)
  El Sots Cap de la RPPO exposa que els fa el sergent. El Cap de seguretat Ciutadana parla amb els caporals per determinar la nota.
  Des de SME se’ls exposa que a Puigcerdà no és així, i que no es parla amb els caporals, generant en aquest supòsits nombrosos malestars i valoracions amb un clar element subjectiu.
 • CANVIS PLANIFICACIONS SENSE AVIS AL PROPI AGENT AFECTAT.
  Davant de la resposta que això no passa, i enfront d’algunes exposicions, han hagut d’admetre que doncs potser si que haurà passat, excusant-se aleshores que haurà estat algun fet puntual. S’agafa el compromís que s’intentarà que no torni a passar.

Pont de Suert

 • AGENT SENSE ARMILLA (Encara hi ha un efectiu sense la seva corresponent armilla). Son coneixedors dels problemes que hi ha hagut en aquest cas. Manifesten i afirmen que està en camí i que l’agent en breu tindrà l’armilla.

 

Acabada la reunió, des de l’SME es va tornar a sol·licitar novament que per a properes reunions els sindicats poguéssim disposar de l’ordre del dia amb els punts presentats per cada sindicat. L’objectiu és garantir la transparència i poder aportar si és necessari més informacions a propostes que puguin plantejar altres organitzacions. Després que en anteriors reunions la proposta mai hagués estat acceptada per la negativa d’Uspac, en aquesta ocasió, el nou Cap de la RPPO ho ha considerat com una bona mesura, i la majoria d’assistents també ho han estimat adequat.

Per qualsevol dubte o ampliació de la informació ens podeu trucar i a la vegada fer-nos arribar les aportacions que considereu oportunes perquè les exposem en pròximes reunions regionals.

Sempre Moss@s Esquadra

 

Descarrega’t el PDF: REUNIÓ DELS REPRESENTANTS SINDICALS AMB ELS CAPS REGIÓ POLICIAL PIRINEU 9 D’OCTUBRE DE 2018