Per tothom qui estem a moss@s, es suficientment coneguda la falta de formació existent al CME.

Aquesta mancança formativa es produeix des de les unitats de seguretat ciutadana fins a qualsevol tipus d’unitat d’especialització.

L’administració tindria que ser sensible a les peticions dels seus treballadors, doncs la societat es canviant i les seves exigències també, per tot plegat, els coneixements i habilitats dels agents que formem part del cos de mossos d’esquadra, no haurien de quedar endarrerits.

El CME ha d’estar preparat per a fer front a diversos reptes, i un cos policial sense formació, o amb una formació deficitària, malauradament està abocat al suspens de la societat.

Actualment, aquest suspens en la societat, no s’ha produït gràcies a la bona voluntat que en massa ocasions fiquen els propis agents per a fer front a tot un ampli tipus de mancances.

  • Quantes vegades hem vist edicions de formació a l’ISPC per a només 25 persones “escollides”?
  • Quantes ocasions se’ns ha negat l’assistència a jornades o seminaris?
  • Quants formadors en tir i/o altres especialitats manquen a tot el cos?
  • Quants efectius fan funcions de científica o investigació sense estar acreditats?
  • Quants agents destinats a les OAC han de posar voluntat de servei per adaptar-se als canvis normatius constants i que no reben una formació actualitzada mínima?
  • Quants canvis normatius dels quals en tens coneixement abans per mitjans de comunicació que per la pròpia feina?

Ni tan sols tenim un recull de formació actualitzat, ni accés als temaris dels cursos impartits a l’ISPC. El que si tenim, són PNT’s, alguns derogats i altres pendents de validar i que junt amb els actualment vigents, difícilment arriben a explicar-se mai al treballador afectat.

Des de l’SME exigim una formació global per a tots els moss@s, una formació que consti com a treball efectiu, una formació per a donar un millor servei a la societat, una formació que se’ns nega en massa ocasions i el que és més greu, una manca de formació que podria arribar a posar en risc la societat a la qual servim i ens posa en risc a nosaltres mateixos!

Des d’aquest sindicat seguirem treballant per a que el CME tingui la formació que es mereix un cos policial com el nostre.

Descarrega’t el PDF: FORMACIÓ PEL CME JA!!!