Què ha passat amb el moviment MosS.O.S?

Com molts de vosaltres ja sabeu, fa un bon grapat de mesos que tots els sindicats representatius del CME i alguns no representatius, hem treballat conjuntament amb el moviment MosS.O.S amb una finalitat comuna: defensar el document de greuges en què hi ha una bona part de tots els drets (econòmics i socials) que, o bé hem perdut o bé no ens han reconegut o, senzillament, l’administració no s’ha molestat ni en defensar, ni a pronunciar-se. Estem parlant de la jubilació anticipada, la manca de personal, el preu de les hores extres, l’equiparació amb bombers, el FAS, els AP…

La unió que es va iniciar a l’agost del 2018 es feia gràcies a un moviment “ASINDICAL i apolític” que havia de servir de pont per engranar aquelles diferències que algunes organitzacions tenim, fruit de les diferents maneres de fer a l’hora de reclamar les nostres millores laborals. Potser, algunes organitzacions més bel·ligerants que altres, vèiem en el moviment de MosS.O.S la possibilitat d’engrescar al col·lectiu, de mobilitzar-lo, doncs només amb la força de la gent sumada a les mesures de pressió (ja siguin manifestacions, concentracions o seguint les pautes de no fer hores extres) tenim opció de ser escoltats i tinguts en compte.

El temps i l’evidència que el col·lectiu costa de mobilitzar, ha fet que alguns administradors de la plataforma MosS.O.S se sentin cada cop més propers a la manera de treballar del SAP, de fàcil baixada de pretensions. Això s’ha anat traduint en què les propostes realitzades per algunes organitzacions sindicals, no es tenien en compte. En què malgrat que la majoria d’organitzacions sindicals no hi estàvem d’acord, es va aixecar la mesura de no apuntar-se a fer hores extres, i, amb un clima ja enrarit, arribem a les eleccions sindicals.

Un moviment ASINDICAL s’hauria d’haver mantingut al marge de les eleccions, no fer de fiscalitzador ni d’àrbitre d’aquestes. Durant quasi sis mesos s’ha pogut explicar abastament la tasca de cada organització en les diferents accions que s’han dut a terme en aquest període. El comunicat de MosS.O.S a 4 dies de les eleccions només podia respondre a un clar objectiu de participar activament en el procés electoral per afavorir una determinada opció sindical, el SAP.

El paper dels administradors de MosS.O.S que van votar a favor d’aquell escrit ha trencat del tot la confiança (ja malmesa per la deriva que hem explicat en el tercer paràgraf d’aquest escrit) de la resta de sindicats amb el moviment de MosS.O.S. Dijous dia 21, a la reunió que es va mantenir amb tots els administradors que van venir, es va deixar clar quins eren els nostres motius, no podem continuar treballant amb el clima de desconfiança que han causat, portem mesos dedicant esforços personals i econòmics de les nostres organitzacions en el seguiment i la promoció d’allò que aquesta unió promovia. No ho veiem clar 5 organitzacions de les que estem des del primer dia: CAT, SME, SPC, CSIF i USPAC.

Actualment als administradors de MosS.O.S només els hi donen suport la minoria formada per SAP i SEIME (aquests últims per “responsabilitat” no sempre han donat suport a algunes de les mesures aprovades per la resta) i els nouvinguts de CCOO.

No en tingueu cap dubte, els sindicats de la CME-TRISINDICAL (CAT, SME i SPC) seguirem treballant per la millora real del CME, sempre ha estat així. De fet, estem segurs que seguirem units en la defensa de tots aquells greuges que consten al document de MosS.O.S i de molts altres, que malgrat no estar-hi reflectits, també existeixen i cal abolir.

Som organitzacions sindicals que tenim el mateix criteri, ens podeu fiscalitzar tot el que vulgueu, som organitzacions obertes, democràtiques i plurals. Seguirem lluitant i seguirem informant!!!

Descarrega’t el PDF: QUÈ HA PASSAT, MosS.O.S?