La coalició CME 3SINDICAL hem fet arribar per escrit al Director general de la Policia tota una sèrie de problemàtiques que pateix l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET). Aquestes problemàtiques ja fa molt de temps que són patides pels agents que presten servei en aquesta àrea i creiem que ja ha arribat el moment de dir prou i que s’han de posar solucions.

El cert és que més enllà de les mancances que pateix aquesta àrea en matèria de personal i de material i que també ja les pateixen la resta d’unitats i àrees del cos dels mossos d’esquadra, a ASTMET es donen una sèrie de problemàtiques addicionals que posen en perill la seguretat i la integritat física dels agents.

No es pot permetre que els agents que treballen en el metro, no tinguin cobertura dins els túnels i a moltes estacions deixant- los aïllats de qualsevol possibilitat de recolzament davant una situació complicada.

No es pot permetre que quan es fa un detingut, sigui al tren, al metro o en qualsevol andana d’estació, es pugui arribar a haver d’esperar fins a dues hores a que arribi un vehicle amb mampara per poder fer el trasllat de la persona detinguda posant en perill als agents i a la resta de passatgers del transport públic.

No es pot permetre que els agents d’ASTMET siguin un revisor més de RENFE o del metro. Nosaltres estem per garantir la seguretat. No estem per garantir que tots els passatgers portin bitllet pagat. Per a això últim hi ha altres mitjans tècnics i de personal com son les empreses de seguretat privada.

I a banda de tot això, hem volgut ressaltar que ASTMET és un destí on la feina és una mica diferent que la resta d’USC. Els agents estan especialitzats en furts, en seguiments, en reconeixements fotogràfics, en coneixement de la xarxa de transport públic i en treballar tot el servei drets amb una motxilla penjada a l’esquena (son una petita OAC mòbil) per tant entenem que la seva tasca hauria de ser reconeguda com una especialització més dins el cos.

Descarrega’t el PDF: ASTMET VOL SOLUCIONS JA