Des de la coalició CME 3 SINDICAL hem adreçat un escrit al Director general de la Policia per posar de manifest la manca de personal que pateixen les comissaries de la RPPO i agreujat pel servei TOGA.

Des que s’han de cobrir els jutjats durant les 24 hores amb efectius d’USC, les plantilles de totes les ABP’s del territori pateixen una manca d’agents al carrer, fet que ha empitjorat a les comarques del Pirineu. La implantació del servei Toga en diverses comissaries només queda una patrulla operativa per torn i, en cas de tenir custòdies de detinguts, AP’s o baixes, en moltes ocasions un caporal o agent en funcions de responsable és l’única patrulla operativa per comarca.

Que tenim coneixement que altres caporals o agents que fan funcions de responsable de torn s’han trobat en casos similars en altres comissaries de la RPPO.

Que des de la coalició CME 3 SINDICAL volem deixar constància del risc que corren els agents que han d’atendre determinants serveis el fet de què, per la manca d’efectius ara agreujada pel servei TOGA, no es puguin cobrir amb les garanties de seguretat que caldria ni amb un temps mínim de resposta ja que en determinats torns de servei s’ha hagut d’anar a recollir un agent del servei Toga o anar a comissaria a recollir l’agent de porta per atendre diversos serveis.

Considerem perillós i poc recomanable que només dos agents hagin de fer front a serveis com baralles, discussions o temes de violència domèstica sense cap tipus de recolzament.

Catalunya, a 24 d’abril de 2019

Descarrega’t el PDF: MANCA D’EFECTIUS A LA RPPO