Una vegada més des de la coalició CME Trisindical hem denunciat per escrit els problemes que comporta la cobertura del servei TOGA, en aquest cas, als jutjats de Girona.

Des que s’han de cobrir els jutjats durant les 24h amb efectius d’USC, les plantilles de totes les ABP’s del territori pateixen una manca d’efectius al carrer, fet especialment greu les nits de dijous als divendres a la ciutat de Girona on l’oci nocturn esdevé crític amb situacions de contínues baralles i conflictes provocades per estar, els implicats, sota l’efecte del consum de begudes alcohòliques.

Aquest fet ha estat denunciat pels agents en repetides ocasions, sol·licitant presència de l’ARRO sobretot a les immediateses del Jutjat de Girona (sense obtenir mai aquest recolzament).

La matinada del 18 al 19 d’abril de 2019 els dos agents destinats al servei TOGA2 varen resultar lesionats i amb material de dotació trencat per trobar-se envoltats en una baralla on es va procedir a la detenció de l’autor dels fets.

Cal fer esment que la mateixa nit del 18 d’abril es va procedir a la detenció d’un altre individu per fets similars davant la mateixa custòdia de vigilància de l’edifici de Jutjats.

Davant la manca d’efectius a tot el territori, agreujada des de fa uns mesos pel servei Toga, cal que es busqui la manera de redreçar aquesta situació; reiterem la demanda de supressió del servei Toga a qui correspongui o que es dugui a terme d’una manera dinàmica, … sigui com sigui, cal buscar una solució urgent per garantir la seguretat de la població i dels qui vetllen per aquesta: els efectius policials!!

Catalunya, a 6 de maig de 2019

Descarrega’t el PDF: ATEMPTAT ALS AGENTS QUE REALITZEN EL SERVEI TOGA ALS JUTJATS DE GIRONA