Una vegada més, deixem palesa la manca de previsió, l’escassa inversió en material i la manca de personal per part de la DGP.

En aquesta ocasió, denunciem manca de guants antitall per part dels efectius destinats a serveis centrals que han de cobrir el dispositiu TOGA.

Un servei TOGA, que des del seu començament, s’ha caracteritzat per:

  • La improvisació constant i repetitiva.
  • La falta de respecte cap a tots els mossos i les mosses que han de patir un servei amb unes condicions precàries, amb manca de relleus i descansos de tot tipus.
  • Un agreujament dels riscs dels policies fruït de l’escàs suport per part d’altres patrulles en massa ocasions.
  • Menystenir social. Una societat que en surt perjudicada, quan s’han hagut de deixar incidents del 112 i demandes diverses sense cobrir per manca de patrulles.

I mentre això passa incomprensiblement l’Administració no dota dels elements de protecció individual (EPI) a tots els efectius que realitzen tasques de protecció dins el dispositiu TOGA.

Aquesta vegada, els perjudicats són els efectius destinats als serveis centrals. Uns efectius que estan realitzant el servei TOGA sense un element tant indispensable per als policies com poden ser els guants antitall que esmentem. Un equipament essencial, que en cas de fer un escorcoll preventiu o tenir que interactuar amb un possible detingut realitzant el servei TOGA, no tenen assignat.

Lamentablement, la no disposició d’aquest Equip de Protecció Individualitzat (EPI) ve donat perquè la Prefectura no ha traslladat les indicacions oportunes per haver de dotar d’aquest EPI als agents que habitualment no realitzen serveis de seguretat ciutadana. Una altra mostra de poc respecte cap a treballadors/res moss@s.

Descarrega’t el PDF: MANCA GUANTS ANTITALL SERVEIS CENTRALS, PERÒ EL TOGA NO PARA!