Actualment ens trobem realitzant les ressenyes policials igual que als nostres inicis, com al segle passat. Per raons de servei, per manca d’efectius o per manca d’unitats d’investigació en algunes comissaries de districte, ens trobem, que les ressenyes les realitzen els agents d’USC, després aquestes ressenyes realitzades s’han d’introduir al sistema.

Dotant a les unitats d’aparells Live Scan ens estalviaríem treballar amb tinta, tenir contacte amb el detingut, doncs només cal que posi el seu palmell a l’escàner, i al moment ja sabríem a qui tenim davant i si la ressenya ha estat ben feta o no… Posaríem al cos en evidència si una persona que ha estat detinguda i després deixada en llibertat resultés ser algú buscat a nivell europeu.

És per aquest motiu que hem registrat un escrit adreçat al Director general de la Policia en el que li sol·licitem l’actualització del cos en aquest sentit, com qualsevol altra policia moderna i evolucionada, i es realitzi la compra d’aparells Livescan per tal d’accelerar la comparació, la introducció i la gestió dels lofogrames, així com evitar possibles errors.

Descarrega’t el PDF: ACTUALITZACIÓ I MODERNITZACIÓ DEL PROCEDIMENT DE LES RESSENYES POLICIALS