Ahir 9 de juliol vàrem adreçar un escrit al Director general de la Policia per les mancances que van haver de patir els efectius del cos de Mossos d’Esquadra i sol·licitant-li, una vegada més, l’elaboració d’un protocol que s’activi en situacions d’emergència i doni servei logístic als efectius del cos de Mossos d’Esquadra.

S’haurien d’haver disposat d’una conferencia específica per l’incendi, ja que es va haver de compartir amb altres indicatius de les Terres de l’Ebre i va haver moments de col·lapse. En altres serveis s’ha pogut disposar d’una conferència pròpia.

S’hauria d’haver anul·lat el servei Toga tant aviat com es va saber que l’incendi era de grans dimensions.

Haurien d’haver previngut algun vehicle llançadora tipus autobús, mini bus per traslladar els diferents mitjans humans d’arreu Catalunya i evitar situacions com la de dos mossos que van haver de traslladar a un bomber a Vinebre fent un desplaçament de 600 km i perdent dos efectius a la zona.

Va fer falta una carpa per a que els companys que ho necessitessin poguessin descansar de la calor aclaparadora, per poder fer el 18 en condicions; no es va subministrar aigua ni entrepans. Donem el nostre agraïment a la població per l’atenció rebuda però des del Cos s’hauria de preveure tenir carpes desmuntables per poder cobrir les diferents necessitats com àpats, reunions o lloc de descans.

Els furgons d’ARRO son vehicles voluminosos però el motor que tenen és molt just per la feina que s’està desenvolupant i ja s’ha espatllat més d’un motor i aires condicionats.

Caldria una base de dades més actualitzada de les masies que estan habitades, caldria mapes la tipologia dels camins, amb la ubicació de les masies, dels nuclis habitats, etc., aquesta informació facilitaria la feina del cap de dispositiu i ens donaria més seguretat als companys que estem treballant.

Una vegada més els nostres gestors ens han fallat i hem hagut de patir la seva manca de previsió i interès per estudiar i dissenyar un sistema de gestió logística a l’abast de les diferents regions policials.

Catalunya a 10 de juliol de 2019

Descarrega’t el PDF: MANCANCES DEL CME EN SITUACIONS D’EMERGÈNCIA