La setmana passada des de la 3SINDICAL vam adreçar un escrit a la SGRH on, per culpa de la situació actual de manca d’efectius al cos, demanaven l’aprovació del complement salarial extraordinari. Avui ens ha sorprès llegir el comunicat del SAP- FEPOL on es critica el nostre escrit.

Primer de tot cal dir que ens fa gràcia que el SAP vengui que és l’únic sindicat que aposta per la unió i a la primera de canvi critiqui els escrits o comunicats d’altres sindicats, és tot plegat una mica irònic, veritat?

Doncs bé, us explicarem quin és el motiu que ens han dut a demanar aquest complement, però abans no ens estarem de dir que novament el SAP-FEPOL surt en defensa de l’administració, donat que saben perfectament que avui dia, les hores extres estan pitjors pagades i tenen pitjors condicions i menys garanties que l’esmentat complement. Això si, cal reconèixer que es perd la possibilitat que tenen els comandaments (casualment escala representada pel SAP) de repartir les hores als seus agents de confiança i de rebutjar a aquells a qui no tenen massa simpatia.

Dit això, el que no tolerarem són comunicats paternalistes on se’ns digui com hem de fer sindicalisme, perquè ningú ens ha d’explicar què hem fet, on hem arribat i qui són ells, que han signat i quantes vegades s’han abaixat els pantalons per salvar-li el cul a l’administració.

Tot i que no ens agrada, ja vam dir al comunicat que treballem massa hores, però ara mateix només tenim una opció per tenir més patrulles al carrer i són les hores extres.

I perquè és millor el complement salarial extraordinari que les hores extres?

Primer.- EL COMPLEMENT ES PAGA MILLOR

Hores extres: es paguen a 17,16 € les hores diürnes i a 20,56 € les nocturnes/festives.

Complement salarial extraordinari: es cobraria a 18,77 € l’hora i si es fa al torn de nit, se sumen els 2,25 € de nocturnitat, el que dóna un total de 21,02€.

Segon.- DE BAIXA EL COMPLEMENT ES COBRA

Hores extres: Si tens hores extres la setmana que ve i caus de baixa, com que no les fas, no les cobraries.

Complement salarial extraordinari: En el desgraciat supòsit d’haver de cursar una baixa, les hores del complement les cobres igualment.

Tercer.- EL COMPLEMENT TÉ LES GARANTIES DEL DECRET

Hores extres: Et poden oferir treballar més de 7 dies seguits, et poden oferir torns de treball que no respectin les 12 hores de descans, el poden desplanificar el dia d’hores extres 24 hores abans i no tindries cap mena de compensació.

Complement salarial extraordinari: Tens les mateixes garanties del decret, t’han de respectar els dies de festa en cap de setmana que marca el decret, t’han de respectar les 12 hores de descans, t’han de respectar els canvis de torn amb un màxim de 6 vegades a l’any i les 96 hores de més, només les farien les persones que de manera voluntària volguessin fer-les.

Quart.- EL COMPLEMENT L’HAN DE PLANIFICAR ANUALMENT

Hores extres: No tenen planificació anual.

Complement salarial extraordinari: S’hauria de planificar amb el quadrant anual i els canvis amb menys de 15 dies d’antelació anirien amb coeficient.

Cinquè.- EL COMPLEMENT ARRIBARÀ A MÉS GENT

Hores extres: només s’estan oferint a uns determinats serveis i destinacions.

Complement salarial extraordinari: Seria per tota USC, agents i caporals, i arribat el cas si la gent les fa, es podria demanar per tot el cos.

Sisè.- ÉS UN AUGMENT SALARIAL PER QUI EL VULGUI

Hores extres: El preu és el mateix per agents, caporals,…

Complement salarial extraordinari: Les 96 hores anuals sortirien a 1801,94€ anuals per un agent de nivell 1, els caporals cobrarien més, donat que l’administració ens va dir que es cobraria segons la categoria. Segons els nostres càlculs, els caporals cobrarien uns 20,55 € l’hora x 96 = 1973 € anuals aproximadament.

I dit això, recordem que el complement és temporal i voluntari, que ningú que no vulgui no l’hauria de fer i que tot i que podria ser molt millor, és molt millor que el que proposa SAP-FEPOL, que són bosses estructurals d’hores extres a un preu inferior i amb menys garanties.

A més, nosaltres no renunciarem al fet que les hores extres ens les paguin com cal. Ja hem dit diverses vegades que ens cal una pujada de preu molt considerable.

SAP-FEPOL, GRÀCIES PELS VOSTRES “CONSELLS” PERÒ DEDIQUEU- VOS A ENGANYAR A UNS ALTRES, QUE A NOSALTRES NO PODEU. TOTS SABEM QUE LES BOSSES D’HORES EXTRES ESTRUCTURALS SÓN EN BENEFICI DE L’ADMINISTRACIÓ I QUE US OMPLIU LA BOCA D’UNITAT SINDICAL I A LA MÍNIMA OPORTUNITAT, CRITIQUEU LA FEINA DELS ALTRES PER DEFENSAR ALS DE SEMPRE, A L’ADMINISTRACIÓ.

Descarrega’t el PDF: PERQUÈ HEM DEMANAT EL COMPLEMENT SALARIAL EXTRAORDINARI?