Avui, 2 de juliol de 2019 el nou Comissari en Cap ha convocat als sindicats representatius per fer una primera presa de contacte i explicar-nos algunes de les coses que voldria canviar amb el seu lideratge, les seves paraules han anat en el mateix sentit que la carta que va fer arribar a tots el mossos quan va prendre possessió del càrrec, vol millorar la situació dels agents del CME en aquells aspectes que li siguin factibles, alguns aspectes econòmics o de millores laborals depenen del pressupost o de modificacions normatives fora del seu abast, però hi ha molts aspectes que poden ajudar a fer sentir una mica millor al col·lectiu que no costen diners i així li hem fet saber:

  • Millorar la concessió dels permisos i deixar de fer interpretacions restrictives de molts d’ells (com ara passa amb els permisos de malaltia de familiar)
  • Obligar als serveis jurídics de la Generalitat a fer una bona defensa a favor del mosso quan patim accidents, agressions, o danys en acta de servei
  • Revisar els criteris amb els que treballa la DAI per evitar la persecució del que no són més que problemes domèstics menors
  • Modificar el sistema del PGA i el sistema de felicitacions i medalles per tal de fer-los objectius i motivadors (tal i com els tenim ara seria millor no tenir cap dels dos)
  • Analitzar les destinacions amb alts índexs d’absentisme o de persones que en volen marxar enfocant el problema als caps policials que gestionen aquells destins
  • Aconseguir una despolitització real del CME.

Hem aprofitat per fer-li saber que aquells membres de l’escala superior presents al Consell de Policia a la part de la taula que representa l’Administració poden votar allò que considerin, per tant, no és tant cert que no pugui incidir en alguns aspectes laborals objecte de negociació, seria tota una novetat veure vots a favor de millores laborals per part dels nostres principals superiors jeràrquics.

També han estat presents el comissari Xavier Creus i la comissaria Cristina Manresa, tots dos han manifestat estar en la mateixa línia del nou Comissari en Cap i ens han animat a fer-los servir d’interlocutors per tots aquells aspectes que pensem que ells poden millorar o solucionar, en aquest sentit, li hem demanat a la comissaria fer reunions periòdiques per tractar les problemàtiques que afecten a les destinacions de la Comissaria Superior de Coordinació Central (actualment costa trobar interlocutors vàlids per solucionar problemes al Aeroport, al Metro, o als serveis penitenciaris, per posar alguns exemples).

Resumint, de moment tenim bones paraules i bones intencions, benvingudes siguin. Els sindicats no posarem pals a les rodes a totes les millores que fa tant temps que reclamem!

Descarrega’t el PDF: REUNIÓ AMB EL COMISSARI EN CAP: EDUARD SALLENT