Hi ha una nova Cap de Servei de Prevenció Tècnica de Riscos Laborals, l’Imma Solé. La resta de l’equip de la Comissió continua sent el mateix que en l’últim Comitè.

Informació de les activitats i actuacions realitzades per part del Servei de Prevenció de Riscos i Salut Laboral en l’últim trimestre:

  • S’han realitzat 23 avaluacions de riscos en diferents centres de treball i properament tenen previst fer-ne també a vehicles. Han fet coordinació d’activitat empresarial amb manteniment, neteja i climatització. Està  previst fer la coordinació també amb les empreses de manteniment del Centres Penitenciaris. S’ha fet algun simulacre d’incendis i cursos de formadors. També s’han fet les corresponents compareixences per Inspecció de Treball. Hi ha un nou contracte per a plagues i l’empresa haurà d’adaptar els seus protocols a les necessitats de MMEE.
  • Està previst fer formació a la policia científica durant el 2020.
  • Sobre el qüestionari de Riscos Psicosocials sortirà la notícia a la intranet corporativa el més aviat per tal de començar l’enquesta el 7 d’octubre. Es farà la presentació als comandaments de les regions per tal que ells puguin fer-la als brífings. L’usuari tindrà tota la informació a la intranet.

Respecte al Servei de Vigilància de la Salut laboral:

  • A data 12 de setembre a Barcelona tenen 673 expedients de salut, a Lleida 172, a Girona71 i a Tarragona 94.
  • Respecte a les revisions mèdiques del personal relacionat amb el metro, els treballadors que van demanar fer la revisió ja l’han feta, per tant, no l’han duta a terme els que han renunciat o no s’han presentat, en aquest darrer cas, ja la tenen programada de nou. Tots han estat informes positius i sense cap incidència.
  • Respecte a les actuacions de Suport Psicològic durant aquest darrer trimestre hi ha hagut 37 nous casos i 211 seguiments amb un total de 283 persones ateses.

Del protocol per a la prevenció, detecció, actuació i resolució de situacions d’assetjament psicològic, laboral i altres discriminacions la comissió valorarà fer algunes petites aportacions que aclareixin el que ja hi ha, com aportació de noves proves, separació de les persones com a mesura cautelar, etc.

Respecte al protocol per a la prevenció, detecció, actuació i resolució de situacions d’assetjament sexual, per raó de sexe, orientació sexual i/o de la identitat sexual de la Policia de la Generalitat NO s’ha avançat res.

Respecte la lipoatròfia detectada en els diferents centres de treball: a científica RPMN hi ha 1 persona pendent de dades. A Travessera de Les Corts hi ha 1 persona estable i 1 persona pendent de dades. A la Sala de Comandament de Bolívia hi ha 1 persona que millora i 1 cas que ha tornat empitjorar.

Materials i subministrament:

  • A petició de la trisindical es valorarà el posar a tots els vehicles el sabó antisèptic. A la zona de custòdia l’empresa de neteja és qui se n’ha d’encarregar.
  • La provisió d’EPI en cas de PLASEQCAT s’incorporarà, a llarg termini, dins del rènting per tots els vehicles nous. Hi ha compromís de tractar temes de mesures per risc químic.

Infraestructures:

Seguretat: En base a informes de Prefectura es faran millores a les recepcions de Vista Alegre, La Jonquera, Blanes, Mallafré, Sant Sadurní, Portbou i Sants. Es farà un blindatge pel mosso de recepció.

Contenidors droga: Es parla de fer un protocol per tots els contenidors de drogues que hi ha ubicats a Sant Feliu, Viladecans, Borges Blanques, Baix Ebre, Santa Perpètua, Montcada, Arenys, Girona, Figueres i La Seu. D’aquesta manera no hi haurà disfuncions en la seva utilització i es treballarà de manera coordinada a totes les Regions en relació aquesta tasca.

Descarrega’t el PDF: COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL DEL CME 27/09/2019