Tothom ha pogut seguir els execrables disturbis que aquests dies s’han produït arreu de Catalunya provocats per una minoria molt violenta. Ha estat objecte d’anàlisi de tots els cossos policials, en especial per les unitats d’ordre públic, la violència extrema i insòlita a la que han hagut de fer front.

El gran nombre de detinguts, a molts dels quals diferents magistrats els han decretat ingrés a presó provisional, així com el gran nombre de ferits entre les diferents unitats són prova evident de l’anàlisi. TOTS coincideixen que mai havien fet front a aquest nivell de violència per part dels grups violents.

Volem recordar que els violents, amb una perfecta organització que demostra una preparació prèvia, han utilitzat àcid, boles d’acer llençades com a projectil balístic, coets de gran potència que podien haver desestabilitzat greument una aeronau amb resultat fatal, pedres, motoserres, destrals, llances, objectes metàl·lics, còctels molotov, etc.

Durant aquests dies els diferents sindicats policials han fet públics diversos comunicats de suport als companys però també s’ha parlat de la manca de material i de suport institucional (sobretot els primers dies) per fer front a la seva feina quan es produeixen situacions excepcionals com les viscudes aquests dies amb la dotació actual de les unitats d’ordre públic.

Volem deixar constància que sense la col·laboració del Cos Nacional de Policia mitjançant les seves UIP’s, a les ARRO’s i BRIMO els hagués resultat molt més complicat fer front als greus disturbis inèdits en grau de violència només amb el cos a cos, la defensa l’escut i el foam. Sens dubte estaríem parlant ara d’un nombre de ferits més elevat o fins i tot de quelcom pitjor.

Per aquest motiu el Sindicat de Policies de Catalunya SPC, el Col·lectiu Autònom de Treballadors CAT i el Sindicat de Mossos d’Esquadra SME, que formem part de la coalició 3SINDICAL ahir vam contactar amb els diferents grups parlamentaris del Parlament de Catalunya per tal de poder engegar un seguit de reunions per tractar les greus mancances actuals davant de situacions excepcionals com les viscudes, amb especial menció als fets de dimecres nit i divendres tarda i nit.

Considerem imprescindible debatre en profunditat amb els diferents grups parlamentaris el que els nostres companys han viscut aquests dies i establir solucions que permetin, en futures ocasions excepcionals, la revisió del material que poden utilitzar per fer front davant de situacions d’extrema violència pròpia d’actes de “kale borroka” que no s’havien viscut amb aquesta agressivitat i violència.

No volem acabar el comunicat sense tornar a fer públic el nostre agraïment a TOTES les Unitats d’Ordre Públic dels diferents cossos actuants que aquests dies s’han jugat la seva integritat fent un sobreesforç personal per restablir l’ordre públic a Catalunya. Desitgem una ràpida recuperació als companys ferits. Mai heu estat sols companys! Estem a la vostra disposició per qualsevol cosa que pugueu necessitar.

Descarrega’t el PDF: AL PARLAMENT