Ens ha arribat de certes i bones fonts que a la comissaria de Sarrià Sant Gervasi, s’ha donat ordre de posar en els maleters dels vehicles policials cert material per si de cas en les pròximes jornades es complica la situació al carrer, poder fer servir-lo. Ens referim a cascos de motocicletes!

Ara Mateix, desconeixem si aquest fet s’està donant en altres demarcacions.

El cas, és que no podem entendre com algú amb “dos dits de seny” sigui capaç de donar ordre de ficar els cascs de motocicleta als maleters dels vehicles policials, per si de cas cal actuar fent ordre públic.

(Adjuntem fotografia d’un dels maleters d’un vehicle policial d’aquesta comissaria que corrobora aquest fet.)

El casc de motocicleta, mai es pot fer servir per ordre públic, donat que aquest casc va destinat a d’altres funcions.

A mode d’exemple, podem dir i afirmar, que un casc d’aquesta tipologia, en cas d’impacte de qualsevol objecte en mode frontal, la protecció és inexistent.

A més a més, aquest casc en cas d’impacte d’algun objecte, ja no disposarà de les suficients garanties per l’ús real que té assignat, que és el de protegir als motoristes de possibles lesions en cas d’accident de trànsit.

Per tot plegat, des del SME emplacem al director General de la Policia Sr. Pere Ferrer, per a què doni les instruccions convenients per tal que es retirin aquests cascs dels vehicles.

PROU Experiments! Cada cosa al seu lloc. I el material, ha de ser el que toca!

Descarrega’t el PDF: CASCS DE MOTOS PER FER ORDRE PÚBLIC?… NO ANEM BÉ! AIXÍ NO!