Des del Sindicat de Mossos Esquadra SME, ni entenem ni acceptem, la manca de previsió produïda.

Afirmem i publiquem, una clara manca de preocupació, cap als nostres companys/es moss@s d’Esquadra de les unitats d’ordre públic ARRO i BRIMO en base als següents punts:

– Plantejament del dispositiu erroni.

– Les unitats d’ordre públic vigilant fent estàtiques. En altres dispositius com Cimera o altres importants en el dispositiu participaven altres unitats.

– Unitats perdudes per llocs quan no hi ha disturbis.

– Es fa finalitzar jornada de treball a unitats quan hi ha situacions de risc. (Exemple ahir dimarts 15 a la tarda quan hi havia aldarulls en delegació de govern quan ja havien trencat les tanques.) Els agents van demanar seguir treballant davant la magnitud del cas i les ordres que se’ls va indicar és incomprensiblement que finalitzessin el seu torn.

– Que s’ofereixin equips voluntaris per anar a treballar i no els acceptin.

– A causa de la mala gestió i les retallades econòmiques en ordre públic, no hi ha material suficient i adequat per antiavalots.

– Tanques de protecció que s’han demostrat no ser efectives.

– Es va sol·licitar fa temps Camions d’aigua o cavalls sent la resposta que eren coses molt cares.

– Dispositius encapçalats per comandaments que no han estat mai en ordre públic, i no es deixen assessorar per gent que té experiència.

– Es denega la utilització de mitjans dels quals disposen els serveis d’ordre públic quan els especialistes ho sol·liciten en situacions compromeses i/o de perill per la integritat física de persones i agents.

– Gràcies a la UIP s’ha pogut salvar a la nostra gent de ARRO i BRIMO en moltes situacions de risc a l’aeroport i altres llocs de conflicte.

– Com pot ser que no es posin més mitjans a l’aeroport perquè se sabia que aquest era un focus objectiu prioritari perquè els caps de BRIMO van estar allí la setmana passada visitant per conèixer el lloc in situ i muntar el dispositiu.

– Unitats de ARRO amb material diferent en actuacions d’ordre públic, fets que per desgràcia han implicat diferents tipus de lesions en agents d’aquestes àrees.

– Professionalitat absoluta ARRO i BRIMO amb diversos agents ferits amb contusions i lesions diverses que tot i així segueixen treballant davant la magnitud dels fets esdevinguts.

– Ús dels partits polítics, se’ls pregunta que qui ha iniciat els disturbis, els manifestants o ordre públic, i no deixen clar en cap moment que qui inicia els enfrontaments són manifestants i no els antiavalots. I tot això per no perdre electorat.

– Nul interès des de la Generalitat i el mateix Departament d’Interior, en interessar-se pels agents ferits.

– Cap declaració de suport als Mossos d’Esquadra des de la Generalitat i el departament d’ Interior.

Així No governants, Així No! Vergonya absoluta amb aquesta conducta.

Descarrega’t el PDF: NOTA DE PREMSA FETS SUCCEITS EL 14 I 15 D’OCTUBRE