COMISSARIES

1 – Actualitat Pla de Seguretat de les comissaries de la RPPO.

Novament posem de manifest que hi ha mancances o deficiències en les  mesures de seguretat d’algunes comissaries (càmeres de videovigilància, il·luminació exterior (nits), pilones, etc.)

Hi ha un pla d’avaluació de seguretat a les comissaries i que ja està en fase d’execució, que estan duent a terme les últimes revisions i ajustaments en càmeres, il·luminació, accessos perimetrals…

Hi ha una fase prèvia de substitució de càmeres a totes les dependències policials de la RPPO.

En comissió d’infraestructures celebrada aquest 25 de setembre, ja se’ns va informar també de l’adjudicació d’obres per substituir vidres, enllumenat, tanques i reparar façana de la comissaria de La Seu d’Urgell.

2 – Renovació de cadires.

Ens informen que s’estan renovant cadires i material d’oficina a moltes comissaries però que ho estan fent de manera gradual en funció que van arribant les mateixes.

3 – Deficiències constatades en visites Prevenció de Riscos Laborals.

Delegats de la Trisindical hem sigut els únics presents en les 3 visites efectuades aquest estiu en diferents comissaries de la RPPO (Tremp, Sort, Pont de Suert).

Se’ns exposa que els informes dels tècnics de prevenció encara no els han arribat.

Tot i així, hem observat que algunes deficiències han estat solucionades. Estarem al cas del decurs de la resta d’anomalies detectades en el seu dia per tal d’observar com evoluciona la seva possible millora o solució.

USC- TRÀNSIT – ARRO- i ALTRES UNITATS.

1 – Manca efectius RPPO. Situació Actual.  

Parlem d’un punt llargament reivindicat i exposat en massa ocasions.

Actualment hi ha un total de 386 efectius (en reunió de fa un any, de data 9 Octubre 2018, el total era 397). Per tant, – 11 efectius en el període d’aquest últim any.

Els caps manifesten que més que el nombre, altres ítems que no ajuden són que hi ha agents amb baixes de llarga durada, agents amb llocs de feina adaptats i agents en places de segona activitat, fet que provoca que es constati més la manca d’efectius.

Actualment hi ha 5 agents en 2a activitat (3 a Puigcerdà, 1 a La seu d’Urgell, 1 a Tremp)

A la Regió han arribat dos agents en el 2n període de pràctiques, un destinat a l’ABP Cerdanya i l’altre a l’ABP Pont de Suert.

2 – Manca de caporals i agents sense compensació com a responsables.

Lligat amb el punt anterior, la regió pateix una manca de caporals sobretot a USC i Trànsit,  fet que  provoca que alguns agents hagin d’assumir funcions de responsables sense obtenir cap tipus de compensació.

Des de la Trisindical, com en altres ocasions, es proposa que a tots els agents que fan tasques de responsable se’ls ha de compensar d’alguna manera.

Els caps de la regió comenten que és un tema que caldria tractar al Consell de Policia.

Lamentem que situacions individuals i puntuals concretes d’aquest tipus, no es vulgui o pugui donar una sortida des de la pròpia regió.

També se’ns comenta que des de la regió, dins de les possibilitats, es reubica el cap de torn regional operatiu per les zones on no hi ha caporal de torn.

3 – Places de segona activitat.

A la comissaria de Puigcerdà i en general a la RPPO ja es comencen a ocupar places de segona activitat i llocs de treball adaptats. Plantegem l’opció d’establir una regulació a nivell territorial de regió.

Exposen que l’administració a nivell de Catalunya està estudiant i té prevista una regulació pel que respecta als llocs de treball de les places de segona activitat.

4 – Denegació de permisos AP.

Davant les queixes de denegacions de permisos AP des de la regió comenten que en són conscients, i ho argumenten a que es deu a la manca de personal que patim a la Regió, tot i diuen intentar donar els màxims.

El Sots-cap de la Regió fa una exposició a la qual se li retreu que no és acurada a la realitat dels fets.

Des de la Trisindical se’ls explica que són plenament coneixedors de les comissaries de la Regió que són líders absolutes en denegació de permisos, i caldria capgirar aquesta dinàmica i vigilar que passa.

5 – Uniformitat USC hivern.

Es tractad’una problemàtica enquistada i sense solució.

Una demanda efectuada per tots els sindicats des de fa anys.

Aquesta mancança s’agreuja en els anys que, com enguany, hem patit un hivern cru.

Ens queixem de l’aïllament i la permeabilitat de les botes que se’ns lliuren actualment, són fredes i ens comenten que no hi ha cap novetat prevista, que la nova uniformitat resta vinculada al tema pressupostari.

6 – Indemnitzacions per raó de servei (dietes).

Al Pirineu els desplaçaments són llargs en quilometratges i temps i, a més, de vegades, complicats en funció de la meteorologia. Són diverses les unitats  que es veuen obligades a desplaçar-se en trajectes de més de dues hores per donar cobertura a dispositius d’ordre públic, controls de pas, assistències d’accidents, actuacions administratives o d’informació, reunions, o simplement serveis ordinaris, i sense rebre cap tipus de compensació.

Trisindical li recordem al nou Cap de la RPPO que en la reunió de presentació tinguda amb ell amb  data 25 de juny, nosaltres a diferència d’algun altre sindicat, Si vam ser-hi presents.  En aquella reunió, ja li vam traslladar que aquest punt, juntament amb uniformitat i efectius, eren vitals i claus en el sí de les peculiaritats de la RPPO.

El Cap de la RPPO diu recordar-ho i manifesta que en aquest punt han iniciat gestions amb l’objectiu d’intentar assolir la pretensió mencionada.

7 – SERVEI TOGA.

No saben quan s’acabarà, que els serveis regionals fan torns al dispositiu Toga per alliberar patrulles de USC.

El cap de la regió comenta que ha de ser el president del TSJC qui ha de valorar el servei de protecció que es fa per part de mossos i decidir-ne la seva continuïtat.

8 – Autoritzacions Sortides menors.

Per errada involuntària no havien inclòs aquest punt que s’havia traslladat. Se’ls preguntava per si s’havien fet gestions amb centres escolars, Consell Comarcal, etc., per agilitzar els tràmits i reduir feina a les comissaries.

Pel que sembla i atenent a que no ens transmeten novetats, no s’ha fet res al respecte.

9 – Etilòmetre digital. S’ha lliurat un etilòmetre digital a les comissaries de la regió per a les patrulles de USC.

PARC MÒBIL

1 – Renovació de vehicles i rènting.

La cap d’administració comenta que és un tema que està vinculat als pressupostos i que per tant no poden avançar res en precisió.

En aquest aspecte, en la Subcomissió de materials i equipaments del dia 26 de setembre, ja se’ns informava que hi havia una 1a fase d’adquisició pel 2020 de 500 vehicles de rènting, a la qual li havia de seguir una 2a fase de 500 vehicles més. Qualsevol qüestió o aclariment, no dubteu en contactar amb el vostre delegat/da

Descarrega’t el PDF: REUNIÓ REGIONAL RPPO 07/10/2019