Una de les nostres principals raons de ser és la defensa dels drets de moss@s i la lluita per aconseguir millores laborals.

La dispersió normativa a la qual ens té acostumats el Departament d’Interior i les interpretacions de les normes, gairebé sempre restrictives d’aquests drets, resulten una tasca titànica per aconseguir determinades millores laborals.

Un exemple clar és la publicació dels quadrants als centres de treball.

Sembla que el Departament té algun problema en publicar-los amb la data, signatura del superior responsable i segell de la destinació, per tal que els treballadors puguin comprovar els canvis de planificació –6 canvis a l’any sense coeficient, amb notificació a l’agent amb menys de 15 dies d’antelació, per exemple– tal com marca la Instrucció 7/2015 d’aplicació d’horaris. Fins i tot, en diverses destinacions el problema és més greu, i ni tan sols es publiquen els quadrants anuals.

En un altre ordre de coses i en referència a les publicacions de quadrants i similars a les comissaries, hem detectat que en moltes destinacions era una pràctica estesa publicar quadrants laborals, vacances, formacions o recollida de vestuari, amb TIP i nom i cognoms.

Amb la voluntat que l’Administració apliqui el principi de la minimització de dades, seguint el Reglament de la Unió Europea 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell de 27 d’abril de 2016, fa temps que anem denunciant en l’àmbit sindical aquesta pràctica de publicació i hem aconseguit que es donin les ordres oportunes per tal que, a partir d’ara, es publiqui només el nostre TIP.

En aquest cas, l’administració ha tardat més de 3 anys en aplicar normatives.

Això denota que tenim molta feina a fer. Ens cal ser insistents per forçar a l’administració i els seus serveis jurídics a accelerar tots els canvis i directrius que en l’àmbit laboral ens puguin afectar.

Altres qüestions referents a publicacions d’afers laborals, com són els assumptes personals i les vacances, novament hem sol·licitat que les puntuacions es publiquin de manera transparent a totes les unitats, sense haver d’esperar a elevar queixes per la seva no publicació o que es publiquin de manera parcial.

Descarrega’t el PDF: PUBLICACIÓ DE QUADRANTS