(COMISSARI, INTENDENT, CAP TRÀNSIT ARTGI, CAP D’INVESTIGACIÓ STA. COLOMA DE FARNERS REPRESENTANTS ADMINISTRACIÓ I REPRESENTACIONS SINDICALS: SAP-UGT, SEIME, SIGME, USPAC, SME, SPC, CAT)

Temes exposats:

La Cap d’Administració de la RPG explica:

✓ Amb relació al parc mòbil, hi ha un acord de govern per adquirir 410 vehicles. La licitació sortirà al gener (desconeix quin tipus de vehicle i com es repartiran).

✓ Respecte a les obres que s’estan realitzant a la regió ens comunica:

– Les obres de les dependències de Portbou ja han acabat.
– A Blanes, les obres van començar el 27 de novembre i està previst que finalitzin el 24 de desembre.
– A Banyoles, les obres es van iniciar al novembre. El 2 de desembre es van traslladar a les dependències de PL. Els vestuaris assignats als mossos dins les dependències de la Policia Local és provisional. Coneixen l’estat de l’espai cedit i s’estudiaran la manera de resoldre-ho. No es pot sol·licitar una Inspecció de Riscos laborals perquè està en fase d’obres i fins que no finalitzin no procedeix.
– A la Jonquera, nova comissaria. Es preveu la licitació i adjudicació a finals de 2020 i l’inici de les obres l’any 2021. Durada aproximada: 14 mesos.
– A Salt ja s’han solucionat els problemes amb la porta de darrere.

✓ Està previst càmeres per les unitats d’investigació d’ABP pel mes de gener (gestionat per prefectura).

✓ Es vol homogeneïtzar totes les condicions de llum a les sales de ressenya de les ABPs.

✓ S’han rebut 77 cadires amb rodes a la regió i ja s’ha comunicat que hi ha una necessitat de 109 cadires més (que arribaran a finals de l’any vinent).

✓ Els nous cascos per USC no depèn d’ells, ho gestiona prefectura i no tenen dades.

Colzeres de dotació als efectius ARRO. S’estan prenent mides. Ho gestiona prefectura i es repartiran aviat.

✓ Referent al sabó antisèptic, no es preveu la seva utilització fora de l’ACD.

El comissari cap de la RPG ens informa:

✓ A la comissaria de Banyoles, actualment hi ha un protocol pel qual s’atenen, per tots dos cossos, als denunciants indistintament, que el servei porta i càmeres les gestiona mossos de dia i PL torn de nit.

✓ El servei Toga, actualment com que a Figueres i a Roses tenen un jutjat compartit, reforcen quan cal altres ABPs com Girona i Santa Coloma de Farners que tenen més d’un jutjat. En referència a la realització d’aquest servei per efectius de segona activitat, l’intendent de la RPG apunta que creu que es pot realitzar per ser un servei estàtic. No hi ha previsió de fi d’aquest servei.

Sala Regional Girona: Al juny 2020 es farà un oferiment i al novembre es tancarà. La previsió que es plantegen és que tothom que té plaça es quedi a Girona o voluntàriament a les comarques del voltant prop del seu domicili. Referent als caps de torn, està per decidir si hi haurà una figura tipus “comtal 100”. Fins al tancament de la Sala no es preveu cap canvi d’horaris per caporals i agents.

En relació amb el canvi de quadrant dels caporals de la SRC, ens manifesten que ha estat una mala interpretació o bé per les sensacions mal interpretades dels caporals o bé perquè no han sabut transmetre bé la problemàtica als sindicats. El fet és que el canvi de quadrant va enfocat als Caps de Torn de la SRC, i tot i que s’està estudiant encara, tot apunta a un Q3 a partir del nou any policial.

✓ Reconeixen que hi ha una manca de comandaments a l’ABP Selva Litoral.

✓ Hi ha queixes de guàrdies unipersonals diürnes a investigació Selva Interior (hi ha una petita picabaralla un altre cop de males interpretacions per part dels sindicats que no constatem fefaentment el que ens transmeten els afiliats però finalment podem mostrar un quadrant on verifiquen aquestes guàrdies unipersonals en caps de setmana i festius de 07 h a 19 h). L’ intendent recorda que no han de sortir sols, que si ho fan, és perquè volen, si hi ha un servei que surtin amb un agent d’USC o que els acompanyi una patrulla. Afegeix que les guàrdies no presencials no tornaran, si no els obliguen.

✓ Actualment no hi ha formadors a ARRO (estan de baixa) i per tant no es fa tampoc tir. Desconeixem perquè el caporal de formadors, que no es troba de baixa, no realitza ell l’esmentada formació i les pràctiques de tir. Pròximament s’intentarà que es cobreixi amb agents que es desplaçaran d’Egara.

✓ A la RPG actualment hi ha 1.710 efectius més els que depenen de serveis centrals. Actualment hi ha 130 amb altes condicionades i 63 en segona activitat.

L’inspector en cap de trànsit ens informa:

✓ La manca de cobertura de les tauletes, actualment afecta la zona sud de Figueres. S’ha comunicat la incidència, tot i que és un tema de cobertura general, els mòbils també fallen.

✓ La reestructuració dels efectius d’Olot consistirà en l’eliminació dels escamots 1 i 5, passant aquests agents a la resta d’escamots. Es millorarà amb això els permisos i les cobertures. Es preveu una pròxima reunió amb els agents afectats i se’ls deixarà triar escamot. Els torns dels escamots eliminats es cobrirà des de Girona i Figueres i per això es facilitaran vehicles amb rodes de contacte a aquestes ARTs.

Es desmenteix la denegació sistemàtica d’APs a ART Sant Feliu de Guíxols.

Descarrega’t el PDF: REUNIÓ REGIONAL RPG 16/12/2019