Distingits Conseller, Departament Interior, DGP, SGRH… i tots aquells càrrecs del departament que aquestes dates assenyalades les passaran lloablement en família o com considerin.

Els emplacem a què mentrestant això passa, pensin per uns moments que hi haurà moss@s que vetllaran per la seguretat de tothom.

Moss@s que a mode d’exemple, no podran gaudir de l’escalf dels seus familiars més estimats.

· Els recorda alguna cosa aquest encapçalament?

ASSUMPTE: Compensació addicional per treball efectiu en nits de cap de setmana, de vigílies i festives, i compensació addicional per dies significativament importants.

No els sona? Els farem memòria. És un dels encapçalaments on els traslladàvem la necessitat de compensar unes jornades de treball concretes.

Des d’aquest sindicat portem força temps insistint en aquesta qüestió, i moltes altres. En canvi, vostès res de res. Segueixen enquistats en NO escoltar i atendre les demandes dels diferents sindicats que representen a moss@s.

Al marge de la compensació del treball en jornada nocturna recollida en l’Acord d’equiparació a bombers de 2008, des del SME els proposàvem establir unes noves millores retributives que vindrien a ser un plus de compensació a les ja establertes en l’esmentat acord.

Donada la significativa importància, introduíem un nou precepte a l’hora de considerar determinades compensacions.

Ens referíem a unes dates anuals principalment de períodes de festivitats de Nadal, que per la seva significativa importància familiar i emocional, havien de requerir d’un millor tracte econòmic pels efectius que realitzessin treball efectiu en aquelles dates.

  1. Treball en nits de divendres, dissabtes i vigílies de festius.
  2. Treball en nits de diumenges i festius
  3. Treball en nits vigílies de festes significativament assenyalades (Nit de Nadal, Nit de Cap d’Any, Nit de vigília Reis, etc.)
  4. Altres torns de treball de dies significativament importants (Matí de Nadal, Matí de Sant Esteve, Matí d’Any Nou, Tarda de vigília Reis dia 5, Matí de Reis dia 6…

Els exposàvem que no cal anar massa lluny dins la pròpia Administració de la Generalitat de Catalunya, per a trobar algun col·lectiu que ja tingui regulades compensacions d’aquest tipus.

A mode d’exemple, els fèiem esment del personal de Sanitat, el qual disposa d’un divers ventall de plusos de compensació per a aquests supòsits, i el qual podria servir perfectament com a referent a aplicar a la policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

Vostès en canvi, cas omís, denegació, silenci, ho mirarem més endavant…

A l’SME tenim molt clar que atenent a les dinàmiques i situacions actuals del cos de mossos d’esquadra observades en els últims temps, creiem i considerem urgentment necessari, que cal fidelitzar i compensar als efectius que efectuïn jornades de treball dins els quatre punts anteriorment exposats.

Com hem dit abans, la pròpia Generalitat de Catalunya ho té regulat en altres departaments. No inventem res, el que cal, és voluntat en negociar i voluntat en aplicar-ho.

Per aquest motiu, SME sol·licitàvem que es facin les gestions oportunes perquè es pogués crear una comissió de treball i tractar l’afer que plantegem, entre tots els actors implicats.

Arriben unes noves dates assenyalades i no han efectuat cap mena de millora.

Treballar un Nadal, un Cap d’any, i un dia de Reis, té el mateix cost per l’Administració que treballar qualsevol dia normal no festiu de qualsevol setmana.

Tinguin molt clar una cosa, per TOTHOM treballador/a de l’univers, treballar aquestes dates no té el mateix significat, i mai poden tenir el mateix cost.

Quan governants, alts càrrecs del departament, alts comandaments… tornin de les seves preuades festivitats en aquestes dates, analitzin bé les “ditxoses” estadístiques, i essent quelcom irònics, sempre podran pensar que qui no s’acontenta, és perquè no vol.

Mentrestant no milloren res, pensin una cosa.

Si una de les dites més cèlebres d’aquestes dates s’acomplís, “Per Nadal cada ovella al seu corral” … Valorin vostès la “catastròfica” resposta.

Nosaltres, amb l’esforç i entrega que ens caracteritza, pel bé d’assolir allò que és just per moss@s, no ens cansarem d’insistir i lluitar en qüestions tan cabdals com l’exposada.

Descarrega’t el PDF: UN ALTRE NADAL, CAP D’ANY… I TOT IGUAL ARRIBARÀ UN “CADA OVELLA AL SEU CORRAL”?