Aquesta setmana, arran del Coronavirus hem constatat com es facilitava a moltes empreses i inclús a personal de la Generalitat de Catalunya l’opció del teletreball.

Entre els objectius d’aquesta mesura, hi ha la d’ajudar en l’evitació de la propagació del Coronavirus, que els treballadors puguin atendre les obligacions familiars davant del tancament d’escoles i centres educatius i/o aplicació de quarantenes, etc.

En el Cos de Mossos d’Esquadra, pel tipus de treball que s’hi desenvolupa, en gran part de les tasques que es realitzen, no és possible de teletreballar des de casa. Per tant, els agents no tenen cap facilitat per a poder atendre les obligacions familiars davant aquesta situació excepcional que estem vivint.

Més aviat tot el contrari, molt possiblement en els pròxims dies i setmanes, moss@s haurà de fer front a possibles canvis, un augment notori de la feina degut a que serem requerits per fer diferents tasques de recolzament a mesures que es vagin implantant. A més a més, això succeirà amb la mancança d’efectius que ja patim, i tot plegat, sumant-li les més que segures baixes que també tindrem degut al mateix virus COVID-19.

Els treballadors del cos de mossos d’esquadra una vegada més patirem un greuge respecte la gran resta de treballadors públics que sí podran atendre les seves obligacions familiars.

Enfront aquesta diferenciació, proposem que per compensar tot aquest greuge i mentre es mantingui aquesta situació d’excepcionalitat, es compensi a tots els agents del cos de mossos d’esquadra amb un complement transitori retributiu.

El pressupost que fa falta per afrontar un complement retributiu d’aquest tipus, es pot utilitzar de tota aquella partida del pressupost que no s’ha acabat gastant en esdeveniments que han estat suspesos com per exemple la cobertura en la seguretat del Mobile World Congress (MWC Barcelona).

Davant la qüestió que ens ocupa, hem traslladat al Director general de la Policia la petició de què s’apliqui aquest complement transitori retributiu per tal que doni les instruccions que cregui necessàries per tal que la nostra proposta pugui ser aplicada al personal del CME.

Descarrega’t el PDF: COMPLEMENT TRANSITORI RETRIBUTIU