Després d’aquests mesos de formació bàsica al ISPC, l’excepcionalitat viscuda aquest curs arran del COVID-19, etc., ara se us planteja un dilema. Ens referim als dubtes d’on demanar destinacions per a poder començar les vostres pràctiques en la tercera fase de l’oposició.
En aquests períodes haureu de demostrar a les destinacions operatives del CME diferents ítems per a poder ser valorats com a aptes en l’última fase de l’oposició.
Per referències d’altres anys, us incorporaríeu a les destinacions als voltants del dia 23 de juny, nit de sant Joan. No obstant, les peculiaritats del curs bàsic d’enguany podrien perfectament retardar aquesta incorporació.
Al CME s’acostuma a fer una campanya d’estiu –pla de costes- per a reforçar aquelles destinacions on per l’augment de la població estacional i calen més efectius.

L’administració acostuma a fer un oferiment de places per agents de carrera i segons les unitats on treballin, poden optar a aquest oferiment per un període de 2-3 mesos per després tornar a la seva destinació. Per a vosaltres, de ben segur el pla de costes continuarà vigent aquest any i el gran gruix restant, es quedarà a les comissaries circumscrites a la Regió Policial Metropolitana de Barcelona.
Els agents en pràctiques actualment no realitzen servei ni a les sales regionals de comandament -112-, ni a serveis de l’àrea penitenciaria –APEN- ni a les àrees de custòdia de detinguts –ACD LES CORTS i Ciutat de la Justícia- o a les especialitats del Cos –trànsit, investigació, ordre públic, informació, TEDAX, etc.-.
D’aquí, que qualsevol dubte o neguit que se us pugui plantejar, des del Sindicat de Mossos d’Esquadra estem al vostre servei, i estarem encantats de donar-vos resposta. Recordeu que al SME disposem d’una àmplia xarxa de delegats a la vostra disposició per a fer més fàcil aquesta etapa laboral apassionant que us espera a tot@s.