A mitjans de setmana el Cap del Cos va protagonitzar una entrevista televisiva on va respondre a diverses temàtiques policials, que han generat un profund malestar concretament quan es va referir al “biaix ètnic” en les identificacions policials.
Hem esperat 72h per veure si s’adreçava al col·lectiu retractant-se. Tothom té dret a equivocar-se i a una rectificació.
Veient que no s’ha produït cap mena de comunicació, el sindicat SME vol deixar clar que no compartim les afirmacions de què “Els Mossos d’Esquadra i totes les policies tenen un biaix ètnic a l’hora de fer la seva feina”
Lamentem aquestes desafortunades declaracions que just generen (entenem de manera involuntària) una victimització de la tasca policial dels membres del Cos de Mossos d’Esquadra.
Afirmem rotundament que l’únic que motiva diàriament als agents del Cos de Mossos d’Esquadra és una absoluta professionalitat. No actuem ni generem estereotips de cap mena en funció de l’ètnia de les persones.
Aquests dies organitzacions que vetllen per l’eliminació del racisme a la societat han fet públic que a Catalunya han hagut 2.514 casos, dels quals un 22,71% segons declaren han estat per racisme policial. Concretament 571 casos denunciats de milers d’actuacions anuals de tots els cossos actuants al territori.
Aquests 571 casos de “presumpte racisme policial” només han produït quatre condemnes, 567 casos on cap jutge de cap tribunal ha detectat cap delicte.
Evidentment s’ha de treballar perquè no n’hi ha hagi cap, però aquestes dades en cap cas acrediten per dir que la policia és racista ni que és una practica generalitzada. O per aquestes organitzacions la justícia només treballa bé quan condemnem policies i malament quan els absolen?
Companys/es, tot el nostre suport a la feina feta.

 

COMUNICA https://www.sme-mossos.cat/wp-content/uploads/2020/06/BIAIX-Etnic-al-CME-3_12281.pdf