El Departament d’Interior ha autoritzat l’ús d’esprais de pebre de gel balístic, prèvia superació d’un curs preparatori, per al personal de seguretat privada de Catalunya de rodalíes, metro i tram. Com a professionals de la seguretat i representants dels treballadors, celebrem la notícia, però no podem estar contents per la situació que es viu al Cos de mossos d’esquadra.

De l’instrucció 16/2013, de 5 de setembre, sobre la utilització d’armes i eines d’ús policial –època polèmica per l’ús del kubotan- ha passat molt de temps sense que, el mateix Departament d’Interior que ens va autoritzar a fer ús de l’esprai de pebre, hagi dotat a les unitats policials autoritzades a fer-ne ús, simplement per què no s’han comprat ni repartit al gran gruix del personal policial.

De totes i cadascuna de les reunions on s’ha traslladat la vostra veu als responsables policials i polítics, poc o gens de cas han volgut fer per tal de dotar a tot el cos de mossos d’una eina policial que, esperem que la seguretat privada a Catalunya no hagi d’esperar també 7 anys en aconseguir.

Es per tot això que insistirem, un cop més, en el repartiment i autorització d’ús, per a tots els efectius policials, prioritzant el seu repartiment, al personal operatiu de les unitats de seguretat ciutadana, grups de paisà fures, ASTMET, grup regional de motos RPMB, investigació, informació i trànsit, fins a que tothom pugui tenir el seu sprai de dotació, tal i com es va aconseguir dotar d’armilles antibales a tots els agents.

Portem molts anys pagant-nos el material que el Departament no es dóna, siguin fundes d’armilla, auriculars, fundes d’arma de paisà, claus USB, EPI’s…fins i tot el paper de wàter.

Podeu fer-nos arrivar les vostres propostes al e-correu:    sme@sme-mossos.cat

 

COMUNICAT https://www.sme-mossos.cat/wp-content/uploads/2020/06/ESPRAI-PEBRE.pdf