Aquest 28 de juliol, el conseller d’Interior Sr. Miquel Buch, acompanyat del Director General de la Policia Sr. Pere Ferrer, i del Comissari en cap dels Mossos d’Esquadra Sr. Eduard Sallent, van presentar el nou model d’estructura de la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra.

Van informar de què havien centrat la participació entre els comandaments policials del Cos per saber com ha de ser la policia de futur.

 Doncs el SME creiem i afirmem que si haguessin deixat participar també als agents que cada dia se les veuen amb la crua realitat del carrer i totes les mancances de personal i material existents, seguríssim que hauria sortit una nova estructura del CME millor i més acord a la realitat.

Es van establir les línies mestres de la nova estructura que se centraran en:

  • La Prefectura es transforma en Direcció Operativa.
  • La Comissaria Superior de coordinació Territorial esdevé la responsable de la seguretat ciutadana.
  • Creació de la Comissaria General de les Tecnologies i les Comunicacions.
  • Creació de la Comissaria d’inspecció i avaluació.
  • Creació de la Divisió d’intervenció en l’espai públic.
  • Creació de l’Àrea de mitjans aeris i seguretat aèria.
  • Creació de la Divisió marítima.
  • Creació de la Divisió ferroviària.

No cal fer massa comentaris per què ja es veu amb claredat que aquesta creació de noves Divisions, Àrees, etc., comportaran un gran increment de despesa en matèria de nòmines per als comandaments que les ocupin.

Mentre això passa, les especialitats seguiran amb moltes mancances de material i seguretat ciutadana seguirà sent la gran oblidada del cos. Continuarà existint les greus mancances de personal, els canvis de planificació insuportables, les anomalies en infraestructures, la manca de material ja exposada, i així un llarg etcètera.

I per suposat ens seguiran devent pagues extres, seguiran pagant amb molt retard les dietes i encara “sort que només” han trigat 12 anys a donar compliment a l’acord d’equiparació amb bombers, una equiparació que per cert, no és real.

Tot plegat, un desastre de gestió i d’estructura que el que comportarà és que aquells diners que sempre diuen que no hi ha, realment sí que hi són, però per al que ells volen, i malauradament, no pels efectius més castigats i desafavorits.

 

COMUNICAT https://www.sme-mossos.cat/wp-content/uploads/2020/07/NOVA-ESTRUCTURA-CME.pdf