-Afectació i gestió del Covid19: durant tota la crisi: 208 efectius afectats pel 53 resutats positius (no persones). Actualment tenim 11 baixes encara. Ens queixem que durant la crisi, el tancament extern va rebre reforç extern (arro, tànsit,…) però al perimetre intern estaven «sols», sobreexposats i a sobre amb l’horari 4×2. Demanem una compensació (a banda de la que es pugui gestionar a nivell genèric) pels companys que han estat treballant, primerament a nivell horàri.

-Desinfeccions i neteges: s’han fet 165 desinfeccions extres a vehicles, es van augmentar 5h extres diàries a Manresa i 3 hores a la resta d’Abp’s de personal de neteja. Durant el tancament de la Conca d’Òdena, a Igualada es desinfectaven cada dia els vehicles.

-Mampares de protecció: estan repartides a OACs i Uis, ens diuen que si calen es poden demanar a suport regional que faran la petició.

-Pagament de les últimes eleccions: després de la nostra queixa, han reconegut que hi ha 30 efectius que no han cobrat (10 a Igualada, 10 a Manresa, 8 a Vic i 2 Caps de Torn). Ahir mateix van trucar a Delegació del Govern per a que facin pagament. Reconeixen que s’ha de fer efectiu el pagament dels 152’59€ però no se sap quan es farà efectiu.

-Demanem que les guàrdies de UI segueixin com s’han estat fent aquests últims mesos, ens comenten que la intenció és que a partir de l’11 de juliol es tornaria al sistema anterior….insistim en que si aquest sistema ha funcionat aquest temps, perquè canviar-ho, es comprometen a tornar-ho a estudiar.

-Manca efectius Igualada, al tancar la sala regional, 5 efectius van anar cap allà voluntàriament, i ara s’han signat 4 comissions de servei pendents d’incorporar. Actualment queda un company de baixa.

-ARRO: estan pendent l’arribada de les proteccions de braç, que ja fa temps es van fer amidaments. També arribaran les noves defenses.

-Moià: està pendent l’arribada de les noves taser, una serà per Moià. Les obres de millora, segons informa l’ajuntament, estan en fase d’adjudicació.

-Denunciem el mal estat general de tots els vehicles, l’arribada dels nous vehicles que havien d’arribar a finals d’any suppsen que s’enderrirà un trimestre per culpa del confinament. Tampoc no saben quants pertocaran a la RPC.

-Rodes de contacte: contractualment ens diuen que no toca. Hi ha alguns vehicles que tenen de contacte i alguns altres mixtes.

-Seguretat en les dependències policials: s’ha aprovat el ram per la compra de pilones a les comissaries que encara no en tenen (Berga). S’han posat les càmeres 360 a tots els halls de comissaria. Si bé és cert que aquestes càmeres poden molestar els companys que realitzen servei de recepció (porta), els fets ocorreguts a Cornellà verifiquen que aquestes càmeres hi són per la nostra seguretat.

-Climatització: han canviat el sistema de control de temperatura automatitzat, però fins dimarts no tindran el control. A banda d’això les màquines tenen 20 anys i es van espatllant, s’haurien de canviar, però el cost és massa elevat.

El tancament del despatx UI Vic per evitar la entrada de fred, l’empresa de manteniment no compleix, els diners per arreglar-ho hi són.

-Sala comandament de Reus: hi ha hagut moltes mancances i disfuncions. Es va fer una reunió de Prefectura i caps de regió afectats. Han posat un mosso atenent a les PL, canviaran algunes conferències per equilibrar càrregues de treball i la setmana vinent s’augmenten els efectius.

-Controls d’alcoholèmia: es fan fer dos controls la revetlla de St Joan a Manresa, deixant al descobert dos sectors (Vic i Igualada). Denunciem la no concordança dels números constatats als fulls d’alcoholèmia (120 lectures segons el Comissari) amb les lecturrs massives manifestades pels companys de trànsit. Rebutjem la manca de seguretat en la realització de la selecció dels vehicles part del sergent – Cap del dispositiu: pont apagat i sense armilla reflectant. Al ser un punt afegit en precs i preguntes, no ens poden donar resposta i derivaran la queixa al Cap de Trànsit.

➡ Els caps de Manresa ens sol.liciten que fem ressò de la importància de dur la mascareta posada dins les dependències policials, perquè han detectata certa relaxació.

 

COMUNICAT https://www.sme-mossos.cat/wp-content/uploads/2020/07/RPC-02_07_2020.pdf