El passat 15 de setembre, des del sindicat SME  presentàvem recurs potestatiu de reposició al concurs oposició de caporal/a i  sergent/a de mossos d’esquadra.

 Tot i el silenci per part de l’administració i el bullici gratuït per part dels “experts” de les xarxes, l’SME NO DEFALLIREM!

 Mai discutirem, que el fet de tenir estudis comporti a priori, tenir més coneixements generals o específics, gramaticals, etc. De fet, així hauria de ser.

 Però tampoc discutirem, que infinitat de companys/es policies amb graduat escolar puguin tenir molts més coneixements policials i saber fer en matèria policial.

 Això va de saber fer de policia, saber estar, saber ser, estimar aquesta professió tan sovint desprestigiada. I sortosament, de saber estar, ser, fer, etc., en podem saber TOTHOM qui treballem en aquesta professió, i que en el seu dia complíem els requisits per accedir al cos de mossos.

 

Per tant, en matèria d’estudis, TOTHOM moss@ d’esquadra (escala bàsica) ha de poder presentar-se al grau immediatament posterior i de la mateixa escala, és a dir, caporal/a.

De la mateixa manera, TOTHOM caporal/a (escala bàsica) ha de poder presentar-se a l’escala immediatament posterior, és a dir, sergent/a, i tot en aplicació a la dispensa de grau pròpiament tipificada en la Llei de Mossos d’esquadra.

 Aprofitem aquest comunicat per agrair que altres sindicats s’hagin afegit en les reclamacions d’un assumpte tan significatiu com aquest. La igualtat, el mèrit, i la capacitat, com no pot ser d’altra manera, també han de formar part del cos de mossos d’esquadra.

 

COMUNICAT https://www.sme-mossos.cat/wp-content/uploads/2020/09/Concurs-caporal-i-sergent.-Rectificar-es-de-savis-SGRH..pdf