Des dels inicis de la COVID-19, les reunions, escrits, reclamacions i tota mena de gestions en l’àmbit sindical van ser una constant enfront de les múltiples irregularitats de massa tipus.

Una de les reclamacions que més controvèrsia va generar, va estar la imputació horària que s’efectuava als agents afectats per mesures de quarantena. El fet de no estar en situació de baixa mèdica, a tots/es els comportava un increment del romanent. Tant aquells efectius, que forçosament se’ls planificava festa per ser menys gent en un despatx, com a aquells que arran dels “estira-i-arronsa” entre l’Administració i un sindicat estaven pendents de fer prova PCR.

Des de la 3SINDICAL no hem parat d’insistir en el fet que en aquests casos, la decisió de no poder treballar, no era una qüestió imputable al treballador/a i s’havia de buscar una solució.

En el primer cas era des dels mateixos comandaments que atenent a indicacions superiors, s’enviava agents al domicili amb festa, per evitar que hi hagués un nombre d’efectius elevat en un mateix despatx.

L’altre cas es produïa en atenció a mesures cautelars del TSJC arran de la demanda d’un sindicat de fer proves a domicili. Encara que l’agent disposés de l’alta mèdica per a treballar, si a l’afectat encara no se li havia fet la prova PCR, l’administració no podia planificar treball a aquest efectiu, i per tant, també se li imputava festa incrementant les hores de romanent.

Des de la 3SINDICAL vam traslladar les respectives reclamacions i demandes sobre aquesta interpretació que provocava l’augment de les hores de romanent. Consideràvem plenament injust, que el personal afectat per aquestes mesures cautelars, degués hores per una situació contra la seva voluntat i no generada per ell mateix. De fet, tenim demandes sobre aquest tema en tràmit judicial.

Per fi, avui, hem tingut constància que tots aquells efectius pendents en el seu dia de fer la prova PCR, no veuran incrementada la bossa d’hores de romanent. Ens alegrem de la mesura.

Malauradament, aquelles unitats, grups, àrees…, on es van enviar efectius a domicili contra la seva voluntat, encara estan esperant una solució. Davant aquesta greu irregularitat, des de la 3SINDICAL continuarem treballant per revertir aquesta situació. Ni entenem, ni acceptem aquesta decisió.

 

COMUNICAT https://www.sme-mossos.cat/wp-content/uploads/2020/09/ROMANENT-ARRAN-DE-LA-COVID-19.-PRIMER-PAS.pdf