Avui, de nou ha quedat ben clar que per l’Administració, els mossos i mosses, som funcionaris de segona. Any rere any som una de les institucions millor valorades per la ciutadania i paradoxalment, no som valorats igual pels nostres governants i l’Administració de la qual depenem. Els treballadors públics que tenen a càrrec seu menors de 12 anys que han de fer aïllament tot i no haver estat contagiats amb la COVID-19, podran demanar un permís retribuït que anirà a càrrec de l’empresa.

Com se’ns aplicarà això a mossos? Una vegada més se’ns menysprea, ens tracten com a funcionaris de segona i es riuen de nosaltres a la cara. Resulta que a nosaltres en lloc de permís retribuït com tota la resta de funcionaris, haurem de fer altres coses com:

– Canvis de planificació de la jornada de treball.
– Autorització de permisos per assumptes personals, permisos per hores acumulades o permisos per guàrdies no presencials.
– Gaudiment de reduccions de jornada, fins i tot modificant la forma de gaudiment establerta, en cas que sigui necessari.
– Modificació del període de gaudiment de vacances.
Ja ho veieu! Trist però cert! Per l’Administració no valem res. Desmotivar, desmotivar i desmotivar. És l’única cosa que van fent una vegada i una altra. I ja n’estem farts! Els nostres serveis jurídics estan valorant quines accions es poden emprendre per tal de revertir aquesta situació.

COMUNICAT https://www.sme-mossos.cat/wp-content/uploads/2020/10/funcionaris-de-segona.pdf