Planificació actuacions 2021: a més dels plans d’autoprotecció i les avaluacions de riscos ordinàries, és previst dur a terme altres actuacions específiques per avaluar llocs de treball (Unitat Subsòl, Canina, manipulació de marihuana, vehicles, realització de controls alcoholèmia…)
Hi ha la intenció de realitzar avaluació riscos psicosocials a la Regió Policial Camp de Tarragona. Covid-19: s’ha incrementat el nombre de treballadors afectats a la plantilla del CME arribant fins al 42,6%dels efectius. No ha estat possible facilitar les dades per llocs de treball.
El Departament d’Interior demanarà a les autoritats sanitàries que tots els seus treballadors siguin considerats essencials i que puguin vacunar-se preferentment. La vacunació seria voluntària. Formació: la primera edició la van fer 9.821 treballadors, la segona 2.662 i resta oberta la tercera edició, la valoració de la mateixa és positiva. PES: en aquesta segona onada de la Covid-19 les autoritats sanitàries han modificat els criteris d’aïllament. Ara són més restrictius i els informes s’han d’adreçar al SGAM – Subdirecció General d’avaluacions mèdiques. Exàmens de salut 2020: ERGASAT no ha facilitat les dades dels treballadors que ja l’han fet i dels que encara l’han de fer. El termini per fer els exàmens és fins al 31/01/2021. GLOBAL ASSISTANCE: havia de substituir al programa ESPAI. Tot i estar el contracte signat, l’empresa ha renunciat a fer-se’n càrrec. Els treballadors van poder escollir anar a la sanitat pública, privada unitat de suport psicològic del Departament d’Interior.

Protocol per a la prevenció, la detecció, l’actuació i resolució de situacions d’assetjament sexual, per raó de sexe, de l’orientació sexual o de la identitat sexual de la PGME; aprovat pel CME. S’incorporaran unes esmenes al manual que es va adjuntar restant pendent aprovació. Uniformitat: previsió licitació a principis 2021, previsió inici subministrament a finals del 2021.
Es distribuiran abans de finals de l’any 2020 samarretes tèrmiques, mitjons i coll tèrmic a tots els efectius que encara no disposen d’aquestes peces. ARRO encara no disposa de material pels nous efectius incorporats recentment, manquen granotes que si es liciten al gener de l’any 2021, podrien arribar a finals de febrer del 2021. Vehicles: s’està procedint a la seva substitució.

Dependències policials:

• Panys garjoles: es provaran tres models en dependències de Vistalegre (Girona) i es decidirà quina és la millor opció.

• Demanem qui s’ha d’encarregar del manteniment de les instal·lacions i reposicions del mobiliari i altres elements en les dependències que no són titularitat del Departament d’Interior, però estan ocupades per treballadors seus.

 

COMUNICAT https://www.sme-mossos.cat/wp-content/uploads/2020/12/resum.pdf