Des del sindicat SME hem adreçat a la Direcció General de Policia, un escrit amb especificació i detall, complementat amb algunes imatges, en referència a les dependències de Banyoles.

El passat 23 d’octubre del 2020, es va inaugurar la comissaria conjunta de Banyoles. Una inauguració que ha comportat l’ampliació de despatxos pels comandaments i administració dels Mossos, i una nova àrea de custòdia de detinguts adaptada a la normativa ISO actual.

Al  juliol del 2017 es va inaugurar la Comissaria de la Policia Local de Banyoles.  Aquell projecte, inicialment ja incloïa la comissaria conjunta, però per circumstàncies de caràcter polític i econòmic per part d’ambdues administracions (Ajuntament i Generalitat), el projecte no es va portar a terme.

Així doncs, l’Ajuntament va  iniciar el seu projecte de forma individual i va construir les seves dependències a la seva mida i amb el seu disseny particular, adequades a la plantilla de personal habitual pel municipi de Banyoles, que actualment és de 33 persones entre administratius i policies.

Aquestes dependències de la Comissaria de PL de Banyoles inaugurades el 2017, tenien les seves característiques pròpies. Actualment, no s’adeqüen pel fet d’haver incrementat la plantilla per part del CME en 46 persones més, exceptuant 7 persones entre comandaments, administratives i especialitats, que tenen la seva zona de treball a les noves dependències de Mossos.

A tall d’exemple i sense entrar en detalls, aquestes són algunes particularitats:

  • La recepció de comissaria està mal ubicada, és petita, i amb algunes deficiències de seguretat
  • El menjador és insuficient per poder donar cabuda a tot el personal que treballa en un torn, i més ara actualment, amb el menjador habilitat només per a 4 persones.
  • Els vestidors d’homes estan atapeïts i l’espai és insuficient.
  • Les mesures de seguretat exteriors són lamentablement impròpies i extremadament indignants.

 

Per tot plegat, la inauguració de la nova comissaria de Mossos a Banyoles, només serveix per a millorar l’espai de 5 persones, que ara tenen uns despatxos més bonics i  confortables.

En definitiva, l’opinió generalitzada del agents de policia i del personal administratiu, és que tant la construcció i adequació de l’edifici de la PL Banyoles, avui  en dia  compartit amb CME, i  les noves dependències  de Mossos de Banyoles (no es pot anomenar Comissaria perquè no ho és), són una gran “PIFIA, NYAP, BUNYOL” o com se’n vulgui dir!

I és així, perquè les administracions no han tingut la suficient capacitat per a poder dialogar, planificar, i consensuar criteris de caràcter tècnic-policial i estructurals per la construcció de dos edificis que l’únic que tenen de col·laboració i Coordinació és que estan units per un passadís i una porta.

Així doncs, després de les inauguracions, les fotografies, la premsa i els discursos polítics, els treballadors/es d’aquesta comissaria haurem de suportar de per vida la incompetència d’alguns polítics, assessors, tècnics i alguns d’aquests “grans professionals” de l’Administració, que desprès de 25 anys de competències del CME al territori com a policia integral, ni saben ni volen escoltar per a fer bé les coses.

Una altra situació on la despesa pública en infraestructures es continua fent  més per la imatge i el crèdit polític, i no per la efectivitat, professionalitat de la feina policial, i eficiència econòmica de la despesa pública.

Tot plegat, una veritable vergonya!

 

COMUNICAT https://www.sme-mossos.cat/wp-content/uploads/2020/12/Seguretat-en-la-Comissaria-Conjunta-de-Banyoles.pdf