SITUACIÓ ACTUAL COVID-19 MESURES PROPOSADES PER LA 3SINDICAL

La 3sindical en reunió celebrada avui 18 de març de 2019, hem proposat al Director General, Subdirectora General de Recursos Humans i Comissari en Cap, diverses propostes relacionades amb la situació actual i que a continuació us detallem:

 1. Exposem que a tots aquells agents que tinguin patologies prèvies de risc davant el COVID-19 i que per tant, en cas de contraure la malaltia podrien derivar en les fases més greus de la mateixa, puguin d’alguna manera no treballar o de fer-ho, estar en llocs de treball on la exposició i el risc de contagi sigui mínim.

  En aquest sentit, hem recordat que hi ha una instrucció de funció pública que és d’aplicació als administratius (no a nosaltres) on es tracten amb molta cura aquestes casuístiques i també una resolució del Director General de Policia de l’estat que també protegeix aquestes casuístiques a CNP.
 2. Hem reiterat la proposta de què es mantingui el Q5 malgrat s’activin nivells superiors d’ORIS per què amb el 4-2 s’exposen molts més agents al risc de contagi. En aquest sentit hem posat com exemple el cas concret de Vilafranca del Penedès on a cada torn treballen 21 efectius. No hi ha material adequat per a tots i per tant, estem exposant a contagi a la majoria d’agents. El manteniment del Q5 també ajudaria a poder mantenir uns mínims de conciliació familiar que amb el 4-2 es veurien molt més minvats.
 3. Insistim en la necessitat d’afavorir la conciliació familiar, més en aquests moments en què les llars d’infants, escoles i instituts han suspès les seves activitats i que per tant, tots els menors estan a casa confinats. En aquest sentit hem recordat que hi ha també una resolució del Director General de la Policia de l’estat que implementa mesures afavoridores de la conciliació per a els agents de la CNP.

  Concretament hem proposat per donar-los ja la feina feta, que es puguin aplicar els següents criteris de flexibilització laboral:
  – Modificació de l’horari de prestació de servei a petició de l’agent.
  – Alternança de la carència de turnicitat a petició de l’agent.
  – Reducció o ampliació de jornada a petició de l’agent amb les compensacions posteriors que corresponguin.
  – Evitar totes aquelles tasques que no siguin imprescindibles.
  – Adaptació de llocs de treball a col·lectius de risc per malalties prèvies per minimitzar o evitar el contacte amb els ciutadans.
 4. Hem proposat que totes les hores que formin part del dispositiu ORIS es paguin com a hores extraordinàries de manera voluntària.
 5. Demanem unitat de criteris a l’hora d’enviar companys/es a casa per quarantena, donat que a alguns els hi diuen que han de tramitar la baixa, i a d’altres que no es preocupin, que se’ls tramita com a deure inexcusable.
 6. I evidentment, hem posat molt èmfasi en què es faci arribar el material de protecció a tots i cadascun dels centres de treball per que cap agent pugui quedar-se’n sense.

  No només això, els hem fet saber que no es pot permetre que aquest material estigui en caixes tancades en una oficina o només disponible en els vehicles del cap de torn i haver de comunicar i demanar el material sobre la marxa si l’actuació ho requereix per què això no és operatiu i a més, al final malauradament s’acaba fent l’actuació sense les mesures adients i posant-se clarament en alt risc de contagi.

Resumint, tot un seguit de propostes de les quals ens donaran resposta en breu i que us informarem tan bon punt ens arribin. El proper divendres 20 de març estem emplaçats a nova reunió.

Descarrega’t el PDF: SITUACIÓ ACTUAL COVID-19 MESURES PROPOSADES PER LA 3SINDICAL